Kültür - STUDY in TURKEY

Kültür

Türk Yaşam Tarzı

Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Türkiye, hem coğrafi konumu hem de sosyal, kültürel ve politik yapısıyla önemli bir konuma sahiptir. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmakla beraber topraklarını bu medeniyetlerin kültürel ve etnik çeşitliliği ile zenginleştirmiştir. Doğu ile Batı’nın kültürünü kendi içinde harmanlaştırıken geleneklerini de korumayı ihmal etmemiştir. Türkiye’nin en ücra köşesine bile gittiğinizde farklı kültürlerin, geleneklerin, dillerin ve dinlerin yaşadığını görebilirsiniz.

Türkiye’nin tarihi yapısının oluşmasını sağlayan pek çok medeniyetin, göç, ticaret, savaş gibi yollarla kazndırdığı dini, kültürel, etnik değerler bugün bile Türk insanında yaşamaya devam etmektedir. Türk insanının sıcakkanlılığı, misafirperverliği, yardımsever ve cana yakın oluşu taşıdığı kültürün bir parçasıdır.

Yardımseverlik

Yardımsever ve cana yakın halleri ile ön plana çıkan Türk insanı çoğu uluslarası öğrencinin dikkatini çekmektedir. Türk insanı yabancı dil bilmese bile o an bulduğu farklı çözümlerle yardımcı olmaya ya da iletişim kurmaya çalışır. Daha siz istemeden bile bir yardım elinin size ulaştığını görebilirsiniz.

Türkiye’de yer alan pek çok üniversitede uluslarası öğrencilerin daha rahat uyum sağlayabilmeleri için kurulan ve içlerinde gönüllü öğrencilerin çalıştığı ekipler bulunmaktadır. Okul hayatınız boyunca size destek olmayı amaçlayan bu ekip, bulunduğunuz şehre, üniversiteye, eğitim hayatınıza dair aydınlatıcı bilgileri sizlerle paylaşacaktır.

Misafirperverlik

Türk toplumu misafir ağırlamayı ve misafirliğe gitmeyi çok sever. İster yatılı misafir ister komşu ya da arkadaş olsun hepsi onlar için kutsaldır. Misafirin rahat etmesi için elinden geleni yapar. Türk aile yapısında ikram çok önemlidir. Misafiri tıka basa doymadan evinden göndermez. Evindeki en güzel yemeği, yatağı misafiri için ayırır.

Türk toplumunun öğrencilere karşı ayrı bir bağı vardır. Ailesinden uzakta yaşayan öğrenciyi koruyup kollamak ister. Bir komşunuz, oda arkadaşınız size bir şeyler ikram etmek istediğinde hiç şaşırmamalısınız. Sizleri kardeş gibi görüp bulunduğunuz yere alışmanız için ellerinden geleni yaparlar.

Hediye Sunmak

Türkler hediye almayı da vermeyi de çok sever. Bütün yenilikler hediye ile kutlanır. Bir misafirliğe gittiğinizde, bir bebek doğduğunda ya da bir arkadaşanız evlendiğinde hediye vermek isteyen insanları görebilirsiniz. Bu Türk insanının hem düşünceli yapısından hem de karşısındaki insana verdiği değerden kaynaklıdır. Verilen hediyeyi ya da ikramı kabul etmemek karşıdaki insanı kırabilir..

İkram Geleneği

Konuk ağırlama, bir şeyi hediye olarak verme anlamına gelen ikramın Türk kültüründe oldukça önemli bir yeri vardır. İkramı sadece misafire yapılan sunum olarak görmek yanlıştır. Bir markette, pastanede ya da pazarda da ikram sunulur. Türkler özellikle çay ikram etmeyi çok sever.

Rahat İnsanlar

Türkler, bulundukları ortama giren yabancı insanları merak eder ve hemen iletişim kurmak ister. Canayakın insanlar oldukları için hemen tanışıp arkadaş olabilirsiniz. Sizlere yardım etmek, bulundukları bölgeyi tanıtmak ya da bir şey ikram etmek istediklerinde şaşırmayın. Bunların hepsi samimi olmalarından kaynaklanır.

Bir kafeye ya da parka gittiğinizde gürültülü bir şekilde güldüklerine, şakalaştıklarına ya da fiziksel temas kurduklarına şahit olabilirsiniz. Bu Türk insanının heyecanlı tabiatının bir sonucudur. Etraflarındaki insanlarla etkileşim içinde olmayı çok severler.

Güçlü Aile ve Dostluk Bağları

Yukarıda saydığımız özelliklerin yanı sıra Türk toplu dediğimizde aklımıza gelen en temel şey aile yapısıdır. Birbirine bağlı aile yapısı ile tanınan Türk halkı, bu yapısı sayesinde pek çok insana örnek olmaktadır.

Arkadaş ve dost biririne yakın kavramlar gibi görünse de içlerinde çok farklı anlamlar içermektedir. Çok yakın arkdaş anlamına gelen dost daha yoğun bir samimiyeti içerir. Aile yapısı kadar dostluğa verdiği önem de oldukça dikkat çekicidir. Eğer Türkiye’de okumayı düşünürseniz bu sizin Sadece eğitim hayatınızı etkilemeyecektir. Burada kendinize bir dost bir aile bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Dini Bayramlar ve Resmi Tatiller

Türkiye resmi ve dini bayramlarına çok fazla önem veren bir ülkedir. Her yıl bütün bayramlar aynı coşku ile kutlanılmaya devam eder. Aşağıda ülkede kutlanan milli ve dini bayramların ve resmi tatillerin listesini görebilirsiniz.

Yılbaşı:1 Ocak
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan
Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs
Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs
Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz
Zafer Bayramı: 30 Ağustos
Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim
Ramazan Bayramı: Her yıl değişir
Kurban Bayramı: Her Yıl Değişir

TAM BURS FIRSATLARI
TAM BURS FIRSATLARI