Yemek Kültürü - STUDY in TURKEY

Yemek Kültürü

Zengin bir mutfağa sahip olan Türk toplumunda günler ara öğün ve uzun yemek saatleri ile tamamlanır. Evin ana merkezi salon gibi gözükse de asıl merkez mutfaktır. İster büyük bir şehirde isterseniz küçük bir ilçede olun ailelerin birlikte ve evlerinde yemek yemeyi tercih ettiklerini göreceksiniz. Misafir ağırlamayı çok seven Türk halkının, yemekten hemen sonra masayı topladıklarını ve çay, kahve, tatlı faslına geçtiklerini görebilirsiniz. Bu ikramlar sohbet eşliğinde devam eder.

Türk mutfağı, taze sebzeleri ve zengin malzemeleri yoğun emekle birleştiren dünyaca ünlü bir mutfaktır. Bu lezzetleri ister restoranda isterseniz misafir olduğunuz bir evde tadabilirsiniz. Türklerde evde yemek pişirmek oldukça yaygındır. Süpermarketlerden, marketlerden ya da belli günlerde kurulan pazarlardan taze yiyecekler satın alabilirsiniz.

Dışarıda yemek yemek

Türkiye'de evde yemeği kültürü yaygın olsa da, geleneksel yemeklerden sandviç, poğaça, dürüme kadar farklı ve doyurucu yemek seçenekleri mevcuttur. Bunu yanı sıra kırmızı – beyaz et, balık, sebze yemekleri ve vejeteryan altarnatifler de bulunmaktadır. Bu seçeneklerin olduğu restoran ve kafelere her şehirde ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de yer alan restoranlar siparişinizden önce sizlere çeşitli, yöresel atıştırmalıklar ya da mezeler sunmaktadır. Sipariş vermeden önce ikramları dikkate almalısınız yoksa tıka basa doymuş bir şekilde oradan ayrılırsınız. Genellikle içecekler ve şişe su ücretlidir. Sürahi ile servis edilen su ve ikramlar ücretsizdir.

Türk kahvaltısı

Pek çok yabancı öğrencinin şaşkınlıkla karşıladığı Türk kahvaltısı, doyurucu bir öğündür. Simit, poğaça, hamur işi, menemen, sucuklu yumurta kahvaltının vazgeçilmezlerindendir. Çeşit çeşit peynir, zeytin ve reçeller, bal, domates, salatalık ve Türklerin vazgeçilmezi çay bu vazgeçilmezlere eşlik eder. Dolu dolu bir kahvaltı sofrası ile karşılaştığınızda şaşırmayın, o anın tadını çıkarın.

Öğrenci dostu yemekler

Dışarıda hızlıca ve uygun fiyata tüketebileceğiniz yiyecekler.

Döner kebap: Bulunduğunuz şehirde, dik bir demir çubuk üzerine sarılıp pişirilen etler göreceksiniz. Bu Türklerin favorisi olan döner kebaptır. Öğrenciler için avantajı ise ekmek içinde tüketilerek daha doyurucu hale gelmesidir.

Mantı Benzeri: Farklı ülkelerin mutfağında da yer alan mantı, küçük hamut-r bezelerinin içine kıyma konularak hazırlanır. Üzerine yoğurt ve salçalı sos eklenerek servis edilir.

Çorba: Türklerin her şeyin çorbasını yaptığını görünce şaşırmayın. Çorba içerisine sebze ve baklagil eklenir. Bu sayede vejeteryanlar için iyi bir öğün olmaktadır. İçerisine et ve tavuk atılan çorbalar da bulunmaktadır. Öğrenciler için öğle ve akşam yemeklerinde tüketmek için iyi bir alternatiftir.

Kuru Fasulye ve Pilav : Üniversite yemekhanelerinde ve ev yemeği yapan restoranlarda karşılaşabileceğiniz bir yemektir. Pilav, bulgur veya pirinçten yapılır, genellikle sulu yemeklerle birlikte servis edilir. Kuru fasülye pirinçle yendiği zaman daha doyurucu olur.

Börek, gözleme, poğaça (Börek, gözleme, çörek) : Hamur işleriHer öğünde doyurucu ve kurtarıcı bir besin olmaktadır. Dersleri erken başlayan öğrenciler çayın yanına bir poğaça alarak kahvaltı yapar. Üniversite kantinlerinde, pastanelerde ya da kafelerde sebzeli, etli, peynirli hamur işi çeşitlerini bulabilirsiniz.

Üniversite Kafeteryaları ve Kantinleri

Genellikle üniversitelerde, günde 2 ya da 3 öğün yemek servisi yapan yemekhaneler bulunur.  Yemekleri Tabldot veya a la carte şeklinde alabilirsiniz. Üniversiteler devlet destekli olduğu için yemekler daha ucuz olur. Bunun yanı sıra üniversitelerin yakınlarında bulunan restoran ve kafeleri de tercih edebilirsiniz.

Size mutlaka tatmanız gereken birkaç yemek önerisi bırakıyorum.

- Karnıyarık (Patlıcan Yemeği)

- İmambayıldı (Közlenmiş Patlıcan Yemeği)

- Tas kebabı (İran Kuzu ve Sebze Yahnisi)

- Yaprak sarma (Plakalı Üzüm Yaprağı)

- Kebap

- Baklava

- Kazandibi (Sütlü Muhallebi)

TAM BURS FIRSATLARI
TAM BURS FIRSATLARI